Belangrijke overwinning LSV 1 op KVV Losser (2-1)


  •   woensdag 14 augustus 2019

Op deze mooiste donderdag van de week stond de belangrijke wedstrijd in de strijd om handhaving in de derde klasse tegen KVV Losser op het programma.

Vanaf minuut één was het duidelijk dat Losser voor de winst kwam in Lonneker. Luidkeels aangemoedigd door de enthousiaste trainer trok Losser fel van leer, maar tot echte mogelijkheden leidde dit niet. LSV was niet onder indruk van de dadendrang van de gasten, maar stelde er zelf qua enthousiasme en beleving weinig tegenover. Het belang van deze wedstrijd had bij enkelen nog niet zijn intrede gedaan. Na ruim een kwartier werd iedereen wakker geschud, nadat een van de rechterkant genomen vrije trap vlak voorlangs geschoten werd. Na deze wake-up call kwam LSV langzaamaan beter in de wedstrijd en door miscommunicatie achterin bij Losser kon Lars Kosters bijna profiteren. Uit de daaropvolgende corner was Dennis Punte met het hoofd dichtbij een doelpunt, maar de Losser goalie reageerde attent.

Blijkbaar hadden beide partijen toch last van handhavingsstress, want voor het in grote getale aanwezige publiek viel er weinig te genieten. Toch kwam Losser na een half uur spelen verdiend op voorsprong. Uit een zeer gemakkelijk gegeven penalty, waarbij een Lossernaar struikelde over een opeenhoping van enkele korrels saharazand, maakte Issy Wevers geen fout. Niet veel later was LSV wederom dichtbij een doelpunt, maar ditmaal stond het aluminium een treffer van andermaal Dennis Punte in de weg.

In de rust werd de heren het belang van deze wedstrijd duidelijk gemaakt en niet zonder succes. Twee minuten na rust wist Bram Blokhuis op aangeven van Mathijs Pieper de gelijkmaker binnen te schieten en vanaf dat moment stond Losser met de rug tegen de muur. LSV weigerde Losser echter het definitieve nekschot te geven en zodoende bleef het nog ongemeen spannend in Lonneker. Uiteindelijk leek het duel af te stevenen op een gelijkspel, maar daar dacht Mathijs Pieper in de slotminuut geheel anders over en vanaf een meter of twintig bootste hij een meteorietinslag na. Wist u trouwens dat een meteoriet het deel is van een stofdeeltje of stuk steen dat op de aarde inslaat na vanuit de ruimte door de atmosfeer te zijn gevallen. Tijdens de tocht door de dampkring wordt het materiaal sterk afgeremd en zeer heet. Dit kan als een meteoor te zien zijn. In wezen is een meteoriet puin uit de ruimte. Veel puin dat in contact komt met de dampkring bereikt de aarde niet, maar verbrandt door de weerstand van de atmosfeer. De brokstukken die verbranden zijn in de nacht zichtbaar als meteoren, ook wel sterrenregen of vallende ster genoemd, maar dit uiteraard geheel terzijde.

In de blessuretijd ontbrak het Losser aan kracht om deze genadeklap te boven te komen en zodoende kon LSV 3 punten bijschrijven aan het totaal. Met nog 3 wedstrijden te spelen begint het er langzaam op te lijken dat LSV de doelstelling in het eerste seizoen in de derde klasse gaat halen. De volgende wedstrijd is pas over 2 weken. Op 12 mei staat de uitwedstrijd tegen De Tukkers op het programma.

De voorzitter
Share our website