Dure nederlaag LSV tegen WVV (1-3)


  •   woensdag 14 augustus 2019

Op deze mooiste zondag van de week stond de thuiswedstrijd tegen de Wegdamse Voetbalvereniging op het programma. Nadat door de aanwezige Lonnekernaren eerst het foeilelijke groen-geel zwarte tenue van de gasten en de herkomst hiervan was besproken kon de wedstrijd in gang worden gezet. De herkomst van het tenue kon helaas niet worden herleid, maar een vermoeden was in ieder geval dat het spreekwoord:" zich groen en geel ergeren" zijn oorsprong in 1934 had gevonden in Hengevelde.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud toen LSV al gelijk goed weg kwam toen één van de Wegdammer voorwaartsen de bal voorlangs schoot. Niet veel later leek een ogenschijnlijk makkelijke bal een prooi te worden voor keeper Martijn Best, danwel Tijmen Kroeze, maar helaas door miscommunicatie tussen beiden werd de inmiddels aangesnelde aanvaller van WVV in de zestien gevloerd en dit betekende een strafschop en deze werd feilloos ingeschoten door Wouter Roescher. LSV leek wakker geschud en kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd zonder dat het echt grote kansen creeerde. Na een half uur spelen was Bjorn Bekkers nog het dichtst bij een doelpunt maar zijn poging raakte de paal na een vlotlopende aanval. LSV leek op weg naar de gelijkmaker, maar uit het niets kwam WVV dan toch op 0-2 toen de bal op kinderlijke wijze panklaar werd neergelegd voor WVV-er Randy Smit en hij geen fout maakte. 

Na rust eenzelfde spelbeeld op het winderige sportpark. LSV probeerde wel een doelpunt te forceren, maar helaas ontbrak het deze middag ook aan daadkracht in de aanval. Wist u trouwens dat de wind wordt gemeten op een mast met een anemometer. Dit instrument werd in 1846 geïntroduceerd door de Ierse astronoom Thomas Romney Robinson. De naam anemometer komt van het Griekse woord anemos, dat wind betekent, maar dit uiteraard geheel terzijde.
Een kwartier voor tijd werd LSV dan toch in de wedstrijd geholpen door de scheidsrechter toen LSV eveneens een strafschop kreeg toegekend. Dennis Punte ging achter de bal staan en schoot de aansluitingstreffer binnen. LSV ging op jacht naar de gelijkmaker door alles of niets te gaan spelen met Niels Bouwhuis in de punt van de aanval. Helaas kwam de gelijkmaker er niet, maar viel aan de andere kant de 1-3 binnen toen wederom een persoonlijke fout door Valentijn Rupert werd afgestraft en hiermee was de wedstrijd gespeeld. Zeker nog vermeldenswaard het invallen van JO15 speler Yannick Dam, die hiermee zijn officiele debuut in het eerste elftal maakte.

Zoals trainer Remco van der Weide in de regionale media reeds aangaf is tegen persoonlijke missers niet te voetballen en dus lijkt het een kwestie van tijd totdat de oefenmeester zal ingrijpen en er ogenschijnlijk spelers geslachtofferd gaan worden. Volgende week de uitermate lastige wedstrijd tegen Avanti Wilskracht uit Glanerbrug. LSV heeft in de eerdere wedstrijden tegen de "topclubs" al aangetoond hier prima in mee te kunnen, dus wellicht kan er voor een stuntje worden gezorgd in dit duel tegen de Glanerbrugse opponent. 

Uw razende reporter


Foto's: Wegdam nieuws
Share our website