Effectief LSV MO15 wint bij De Tubanters


  •   woensdag 14 augustus 2019

Op de laatste zaterdag van de meivakantie werd op een veel te vroeg tijdstip afgereisd naar De Tubanters. Dat het vroeg was bleek al doordat Noor A nog heerlijk lag te slapen en door Julia wakker werd gebeld. Uiteindelijk konden er toch 11 spelers binnen de lijnen worden gebracht. Door afwezigheid van Kim en Meyke en de blessure van Sam misten we alleen Marit nog die eerst met MO13 mee speelde. 

De tegenstander beschikte echter met 15 spelers over iets meer wissels. De Tubanters begonnen meteen met druk zetten en kregen al snel de eerste corner. De lange spits probeerde het met een soort van halve omhaal maar daarmee kon ze onze lange keeper niet verrassen. Dat gold ook voor een laag schot waar Pèma iets meer moeite mee had. 

Ook de tweede corner was duidelijk ingestudeerd. De Tubanters hadden vooralsnog het betere van het spel en het wachten leek op het eerste doelpunt na weer een hachelijke situatie in onze 16 meter. Een combinatie tussen Noa en Lynn leverde bijna een kans voor ons op. Even later was Pèma net op tijd uit haar goal voor de aanstormende spits. Ze had ondertussen al veel te doen gehad. Na een kwartier bracht de tegenstander drie verse krachten in het veld. 

Een vrije trap van Julia kon de keeper pas in tweede instantie pareren. Halverwege de eerste helft leek het duel wat meer in evenwicht. Het volgende gevaarlijke moment kwam van de rechtshalf die een vrije doortocht kreeg maar in het zijnet schoot. Na een mooie actie van Noa kon ze met links schieten maar te zacht. Meteen daarna ging ze een een-twee met Eline aan en oog in oog met de keeper schoot ze tegen haar op. 

De rechtsbuiten kon weer langs Noor A en legde af op de spits die binnen de 5 meter op goal schoot. Terwijl iedereen hem al telde, wist Pèma nog net een hand tegen de bal te krijgen en deze voor de doellijn te keren. Even later werd er wel gejuicht maar toen door LSV. Lynn werd diep gestuurd en passeerde de keeper in de linkerhoek: 0-1! 

Ze had ook de 0-2 kunnen maken toen ze opnieuw op de keeper af kon gaan maar dit keer schoot Lynn over. Dat deed net voor rust Noa niet toen ze vanaf de linkerkant met een lob de keeper verschalkte voor de 0-2 ruststand. Na de pauze begonnen De Tubanters meteen weer met druk te zetten maar afgezien van een bal voorlangs waren ze de eerste 10 minuten niet echt gevaarlijk. Helaas was Lynn uitgevallen met een blessure zodat Marit kon invallen. De volgende wissel was Britt voor Milou. Die werd bij haar eerste actie meteen onderuit gelopen. Welkom bij MO15.

De volgende kans was voor de tegenstander toen de linksbuiten langs Noor K ging en alleen op Pèma af kon maar gelukkig over schoot. Achterin werden door Isa en Julia bergen werk verzet en op het middenveld liepen Anne, Noa en Liz zich de longen uit het lijf. De druk bleef aanhouden. Na een lobje van Eline kwam Noa vrij voor de keeper en ze rondde prima af. 

Ook Pam mocht net als Britt haar debuut maken bij MO15. Ze kwam voor Julia in het veld die moegestreden er uit ging. Daardoor ging Eline achterin spelen. Britt kreeg een goede kans om haar debuut met een doelpunt op te luisteren maar ze mikte naast. Milou kwam nog voor Liz in het veld. Het restant van de wedstrijd werd eenvoudig uitgespeeld. Na twee gelijke spelen werd nu weer gewonnen. Nog 4 wedstrijden te gaan. 

Door Jeroen Janssen 

Share our website