Inspiratieloos LSV 1 verliest met ruime cijfers van Sportlust Glanerbrug (2-5)


  •   vrijdag 14 juni 2019

Op deze mooiste zondag van de week stond de voorlopig laatste LSV 1 - Sportlust Glanerbrug 1 op het programma. De Glanerbruggers zijn bezig met hun afscheidstournee in het zondagvoetbal. Komend seizoen zullen zij uitsluitend op de zaterdag actief zijn en deden ditmaal deden zij Lonneker aan.

In de openingsfase viel er voor de aanwezigen, behoudens het heerlijke lenteweer weinig te genieten. Er werd door beide ploegen een beetje heen en weer geschaakt en na ruim een kwartier viel de eerste golf van opwinding op 't Spölmink te noteren toen Jasper olde Hendrikman uit een vrije trap van Dennis Punte dichtbij een doelpunt was. Na het koortsachtige begin begonnen de Glanerbruggers langzaamaan ook hun draai te vinden op het Lonneker kunstgras, hetgeen resulteerde in een schot voorlangs het doel van goalie Martijn Best. Wist u trouwens dat koorts kan worden opgevat als een bescherming tegen ziekteverwekkers, maar ook als een manier van bacteriën om het afweersysteem te ontlopen. Door een verhoogde lichaamstemperatuur versnelt het metabolisme en kan er een sneller herstel optreden van aangetaste cellen of weefsels. Koorts versnelt het hartritme en daarmee de bloedsomloop, waardoor de cellen van het immuunsysteem sneller aangevoerd worden. Koorts kan dus een natuurlijk beschermingsmechanisme zijn. Heel hoge koorts kan echter schade veroorzaken of ons zeer onbehaaglijk doen voelen. Als de lichaamstemperatuur boven de 42 °C stijgt, leidt deze tot de dood door denaturatie van eiwitten, maar dit uiteraard geheel terzijde.

LSV kreeg steeds meer moeite om de Glanerbruggers in het gareel te houden, maar na een minuut of 37 was het verzet gebroken toen de bezoekers iets sneller waren bij het nemen van een vrije trap. Deze mogelijkheid was een kolfje naar de hand van de volledig vrijstaande Boy Strijker en hij liet de 0-1 noteren. Niet veel later werd de voorsprong verdubbeld toen de wekenlang "vermiste" Oliver Temelkov eveneens volledig vrijstaand bij een hoekschop de 0-2 kon binnenwerken.

Vlak na rust viel gelijk de beslissing toen wederom Temelkov de 0-3 vanaf rand zestien kon binnenschieten en enkele minuten later Hempenius met een lobje de 0-4 maakte. LSV kon hier weinig tegenover zetten en zij lieten zich als makke lammetjes naar de slachtbank leiden. Na 70 minuten dan eindelijk weer een koortsstuip van LSV en op aangeven van Jasper olde Hendrikman kon Bjorn Bekkers zijn doelpuntje meepikken en de 1-4 noteren. Nadat Bram Blokhuis uit een strafschop een kwartier voor tijd ook nog de 2-4 leek LSV er zowaar nog geloof in te krijgen, maar dit werd met een bekeken schot van andermaal Hempenius gelijk de kop ingedrukt en zodoende eindigde de wedstrijd in 2-5.

Kortom een zeer terechte nederlaag tegen een sterkere tegenstander, maar de wijze waarop geeft te denken. Hopelijk kan er voor de komende wedstrijd tegen Reutum, waarmee na de 0-7 thuisnederlaag nog een appeltje te schillen is, wel een potje met motivatie worden gevonden om het verblijf in de derde klasse zo snel mogelijk met een jaar te verlengen.

Uw razende reporter
Share our website