John Baveld verrassende winnaar LSV Darttoernooi 2018


  •   maandag 18 februari 2019

Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor het jaarlijkse LSV Stafflease Darttoernooi. 

Deze 15e editie kende een record aantal deelnemers en laat zien dat darten in Lonneker nog steeds populair is, ook al wordt er in competitieverband niet meer gegooid. Maar met 85 deelnemers zat het toernooi meer dan vol. Helaas ook weer een paar sneuneuzen die zich wel opgeven, maar gewoon niet op komen dagen. Of deelnemers die zich een uur voor aanvang van het toernooi alsnog afmelden.

Maar de darters en bezoekers zorgden voor een sfeervolle en goedgevulde LSV kantine waar de stemming er goed in zat.

Om het hoofdschema van 128 nog enigszins op tijd af te kunnen werken, hadden we dit jaar 11 borden tot onze beschikking. Onze trouwe bordsponsoren zorgden weer voor dekking van deze kosten, en onze dartvrienden uit Rossum voor het opbouwen en afbreken van de ‘banen’.

Niet helemaal klokslag half 8, maar toch mooi op tijd, begon het toernooi en het bleek een legendarisch dart avond te worden. Diverse oud winnaars en finalisten verloren gelijk hun eerste partij en vonden zichzelf daardoor terug in de verliezersronde.

Maar van de favorieten voldeed ook een aantal wel aan de verwachtingen en zij liepen soepel door het schema. Titelhouder Rick Japink bereikte zelfs de kwartfinale zonder setverlies.

Na een aantal verrassende uitslagen kwamen we aan bij de kwartfinales waarin maar liefst 4 spelers zaten die nog niet eerder zo ver waren gekomen. Jordi ten Tusscher, Joost van Goor, Wouter ‘Pukkel’ Veldhuis en John Baveld maakten voor het eerst mee hoe het is om met zelf uitgekozen muziek van achter het modieuze blauwe plastic je entree te maken in een kolkende dart arena.

Ook good ol’ Herman Mensink had zich voor de kwartfinale geplaatst en koos ervoor om met muziek uit zijn tijd( de Zuiderzeeballade) zijn entree te maken. Justin Pieplenbosch koos (niet geheel toevallig!) voor een Tino Martin plaat (geweldige artiest overigens!), Gerlof Kroeze kwam als altijd op met het prachtige Jump Around en Rick Japink vanzelfsprekend met een Duitse plaat. 

Na een aantal spannende partijen waren het uiteindelijk John, Joost, Gerlof en Rick die gingen uitmaken wie dit jaar met de felbegeerde titel ‘Beste Darter van LSV’ aan de haal zou gaan.

En hoewel alle spelers match darts hebben gehad voor een finaleplaats, ging de finale uiteindelijk tussen John Baveld en Rick Japink. Een finale debutant tegen de titelhouder. 

Helaas lieten beide spelers een bedenkelijk niveau in deze wedstrijd zien, maar de spanning vergoedde veel. John liet zien dat darten ook een psychologisch spelletje is en hij trok na 5 legs met 3-2 aan het langste eind. Na jarenlang dezelfde namen op de wisselbeker eindelijk eens een verrassende en nieuwe winnaar. Hulde!

Naast het hoofdtoernooi werd ook volop gestreden in de Verliezersronde. De darters die hun 1e partij hadden verloren, kregen een herkansing in de verliezersronde. Andre ‘Lama’ Faasen wist hierin zelfs een aantal partijen te winnen en ook Mart Meijerink en Jesse Teggeler hielden het maar liefst tot 22.00 uur vol in dit schema.

Omdat ‘profdarters’ Tom Blokhuis en Elsemiek ‘Elmo’ Voogd in de verliezersronde terecht kwamen, was het ook niet verrassend dat zij uiteindelijk hierin de finale haalden. Deze wist Tom uiteindelijk in zijn voordeel te beslissen.

Minpuntje van de avond was, naast het haperende wifi netwerk, de droeftoeters die het nodig vonden om de wisselbeker te slopen. Ik hoop dat ze nog zo netjes zijn om het bovenste gedeelte van de beker weer in te leveren zodat we deze nog kunnen repareren en weer gebruiken.

Maar al met al was het wederom een zeer geslaagde en gezellige avond! Dank aan alle sponsoren, vrijwilligers; Herman en Lysette voor de bardienst, en Harold van der Baar voor de installatie.

 Uitslag:

Hoofdtoernooi:​​Verliezersronde:

1) John Baveld​                 1) Tom Blokhuis
2) Rick Japink                  ​2) Elsemiek Voogd
3) Gerlof Kroeze 
4) Joost van Goor

 

Game on en tot volgend jaar!

Peter Scholten Linde

 

Share our website