LSV 1 pakt eerste overwinning in 4e klasse A!


  •   dinsdag 7 augustus 2018

Op deze mooie zondagmiddag stond er voor de mannen van Noël Spijker wederom een uitwedstrijd op het programma. Na het 3-3 gelijkspel tegen Sportlust Glanerbrug moest er ditmaal op Sportpark 't Venterinck in Oldenzaal aangetreden worden tegen voormalig grootmacht FC Berghuizen uit Oldenzaal. De naam 't Venterinck van het sportcomplex kwam overigens tot stand op initiatief van een speciaal benoemde commissie waarin o.a. Jan Olde Kalter en Bertus Huttenhus zitting hadden, maar dat geheel terzijde. 

Nadat de military, de parodie op voetbal van het Nederlands Elftal en de overwinning van LSV 5 besproken waren kon er worden afgetrapt en werd al meteen vanaf minuut één duidelijk wat het devies van de heren van FC Berghuizen was. Trainer Heupers had zijn elftal geïnstrueerd om met zoveel mogelijk decibels de keuzes van de leidsman te beïnvloeden om zodoende het gebrek aan voetballende kwaliteiten van zijn team te maskeren. Helaas voor de aanwezige toeschouwers trok LSV zich moeiteloos op aan het niveau van de tegenstander en werd de aanwezigen een zeer matige eerste helft voorgeschoteld. Veel verder dan een schot van Bram Blokhuis en een van de lijn gehaalde bal van Vincent Mulder kwam LSV niet. De Berghuizenaren kwamen ook niet verder dan één gevaarlijke mogelijkheid, maar deze werd vakkundig door keeper Maarten Meijer teniet gedaan. Vlak voor rust kreeg LSV nog wel de grootste mogelijkheid om op 0-1 te komen, maar Frank Geesing besloot voor eigen succes te gaan, terwijl volgens de welbekende stuurlui en ondergetekende het terugleggen van de bal in 0-1 had geresulteerd. Met een 0-0 stand werd de kleedkamer opgezocht.

In de overigens mooi verbouwde kantine werd met het bataljon aan geblesseerde spelers hun aard van de blessure besproken. Om uiteenlopende redenen konden immers o.a. Lars Kosters, Lennard Heghuis, Bart Kleisman, Justin Maathuis en Thijs Veldscholte niet aan de aftrap verschijnen, maar desondanks kon er met een zeer representatief elftal worden aangetreden. Conclusie was dus dat LSV dit seizoen over een brede en kwalitatief sterke selectie beschikt.

De tweede helft moest er uit een ander vaatje getapt worden en was het van belang dat de Lonnekernaren zich voetballend gingen onderscheiden van de firma veel geschreeuw en weinig wol. Helaas lukte dit wederom niet en veel verder dan een schot van Bram Blokhuis kwamen de heren niet. Het bleef van beide kanten een slordige wedstrijd met weinig mogelijkheden. Uiteindelijk gaf in de 71e minuut de individuele klasse van Bjorn Bekkers de doorslag toen hij wegdraaide bij zijn tegenstander en de 0-1 binnen schoof. Dit was voor FC Berghuizen het startsein om de mouwen nog maar eens extra op te stropen, maar meer gevaar dan enkele corners leverde dit niet op. LSV kon er nog een paar keer gevaarlijk uitkomen, maar tot echt doelrijpe kansen leidde dit niet.

Al met al kon men de goede wedstrijd tegen Sportlust Glanerbrug geen goed gevolg worden gegeven, maar werden de drie punten wel meegenomen vanuit het voormalig buurtschap in Oldenzaal. Wist u trouwens dat dit buurtschap oorspronkelijk een buurtschap binnen de richterambt Oldenzaal was en dat dit richterambt in 1811 werd gesplitst in de gemeenten Losser, Oldenzaal en Weerselo. De marken Beuningen, De Lutte en Berghuizen vormden daarbij de gemeente Losser. Met de wet van 30 maart 1955 werd het gehele buurtschap Berghuizen, onderdeel van de gemeente Oldenzaal.

Komende zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SV de Lutte aanvang 14.00 uur.

Uw razende reporter.
 
Share our website