LSV 1 verliest ook met ruime cijfers van Saasveldia. (4-1)


  •   woensdag 14 augustus 2019

Op deze mooiste zondag van de week was het het zaak om de kater van vorige week tegen De Tukkers weg te spoelen. Dit alles moest gebeuren tegen Saasveldia, dat vorige week eveneens een nederlaag had geleden tegen het jeugdige Losser. 

Nadat alle aanwezigen hun plekken rond de omheining hadden ingenomen kon de wedstrijd in gang worden gezet. Saillant detail was overigens dat geen enkele toeschouwer plaatsnam op de Buisman Tribune. De naam van deze tribune maakte onder de aanwezige Lonnekernaren behoorlijk wat emoties los. Er werd teruggedacht aan de tijd dat men met een zilveren lepeltje een lepeltje Buisman aan de koffie toevoegde. In tijden van koffie- en theeschaarste, was koffiecichorei een veel gebruikte vervanger. Toen koffie weer in ruime mate op de markt kwam bleef men cichorei gebruiken als toevoeging, omdat koffie duur was en men aan de smaak gewend was. Een smaak verbeterende toevoeging werd gevonden in koffijstroop. Dit product maakte koffie pittiger en donkerder, zodat ze sterker leek en men met minder koffiebonen toe kon. De naam van de tribune is overigens te danken aan carnavalsvereniging de Buisman's Keals die de tribune in 1995 schonken aan de voetbalvereninging, maar dit uiteraard geheel terzijde.

Na tien minuten keek LSV al tegen een achterstand aan, nadat Saasveldia van een kleine 20 minuten in de touwen joeg. LSV kon hier bijzonder weinig tegenover zetten en men moest wachten tot minuut 22 toen LSV via een schot van Bram Blokhuis voor het eerst enigszins gevaarlijk werd. LSV kwam hierna beter in de wedstrijd en niet veel later was Kasper van Zuilekom dichtbij een doelpunt na een uitstekende combinatie. Een kleine tien minuten later was het dan wel raak toen Mathijs Pieper op rechts doorkwam en Jasper olde Hendrikman op zijn wenken bediende 1-1. Niet veel later was het wederom Jasper olde Hendrikman die dichtbij een doelpunt was, maar in plaats van beheerst binnen te schieten schoot hij de bal bal druistig de vangnetten in. Met een stand van 1-1 werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust verviel LSV wederom in het matige spel en het duurde dan ook niet lang alvorens Saasveldia op een 2-1 voorsprong kwam. Enkele minuten later moest keeper Martijn Best redding brengen op een schot van één der Saasveldianen, maar een aanval later was het dan wel weer raak toen de verdediging van LSV compleet mis zat en het voor de aanvaller van Saasveldia een koud kunstje was om de bal binnen te werken. LSV bleef zeer matige acteren en zocht de reden niet bij zichzelf, maar bij de matig acterende scheidsrechter. Toen Mathijs Pieper hem verzocht om twee kanten op te fluiten werd hem een gele kaart getoond en het daaropvolgende applaus viel eveneens niet in goede aarde bij de leidsman uit Lettele, die hem hierop nogmaals de gele kaart toonde en zodoende kon Mathijs Pieper inrukken met een rode kaart.

Niet veel later werd de wedstrijd beslist toen wederom een schot van rand zestien in het doel verdween. In het resterende kwartier vond Saasveldia het welletjes en was LSV niet bij machte om aanvallend nog een vuist te maken. De scheidsrechter nam een juiste beslissing om geen blessuretijd bij te trekken en voor LSV was het tijd om wederom de wonden te likken na een ruime nederlaag. 

Zondag 9 december staat de volgende wedstrijd op het programma. LSV ontvangt dan om 14.00 uur op het eigen sportpark Reutum. Uiteraard bent u wederom van harte welkom!

Uw razende reporter
Share our website