LSV 1 - WVV 1 Als er één schaap over de Wegdam is volgen er meer. (3-0)


  •   donderdag 14 november 2019

Op deze mooiste zondag van de week vond ondergetekende het hoog tijd om na vijf doelpuntloze wedstrijden van het vlaggenschip zijn principes opzij te zetten en zijn 23 vaste lezers niet langer de dupe te laten worden van een omhooggevallen Haaksbergse ambtenaar. De pen werd weer ter hand genomen en vol goede moed toog de razende reporter naar Sportpark 't Spölmink.

Vooraf leek het een lastige middag te worden voor de mannen van Rob Poell want de nummer 2 van de ranglijst de Wegdamse Voetbal Vereniging vereerde het Lonnekerse met een bezoek. In het eerste half uur was er sprake van een redelijk gelijkopgaande wedstrijd met enkele kansen aan beide kanten. Gaandeweg de eerste helft werd WVV iets sterker, maar dit resulteerde niet in doelpunten en zodoende werd met een 0-0 stand de kleedkamer opgezocht. 

In het najaarszonnetje was het kwik inmiddels gestegen naar een heerlijke 15 graden en LSV kon zich prima blijven meten met de nummer 2 van de ranglijst. Wist u trouwens dat kwik het enige metaal is uit het periodiek systeem dat bij kamertemperatuur (ca. 20 °C) vloeibaar is. Er zijn enkele metalen (gallium, cesium, rubidium) waarvan het smeltpunt weinig hoger ligt. Broom (geen metaal) is het enige andere element dat bij kamertemperatuur vloeibaar is, maar dit uiteraard geheel terzijde. Langzamerhand kreeg LSV iets meer grip op de wedstrijd en het wachten was dan ook op de eerste competitietreffer van dit voetbalseizoen. Na ruim een uur spelen vond Bjorn Bekkers het welletjes en hij knikte de 1-0 binnen.

Na deze bevrijdende treffer viel er een last van de schouders van de heren en leek het alom bekende Hengeveldse spreekwoord als er één schaap over de Wegdam is volgen er meer van toepassing en niet veel later was Mathijs Pieper het eindstation van een fraaie aanval, die hij overigens ook op zeer fraaie wijze wist af te maken. In blessuretijd deed ook debutant Pim Bombeld nog een duit in het zakje en werd WVV met een 3-0 nederlaag huiswaart gestuurd.

Al met al een mooie en uiteindelijk op basis van werklust verdiende overwinning en ondanks het feit dat de laatste plaatst niet kon worden overgedaan bood deze overwinning weer perpectief voor de toekomst en wellicht het belangrijkste van de middag is dat de hatelijke nul inmiddels is verdwenen. Volgende week speelt LSV een uitwedstrijd tegen DSVD en hopelijk kan er dan een vervolg worden gegeven aan deze mooie overwinning.

Uw razende reporter
Share our website