LSV MO15 behaalt Zauber-Zitter-Sieg tegen Losser MO15


  •   vrijdag 14 juni 2019

De tweede thuiswedstrijd op rij, nu tegen Losser, begon helaas zonder Sam die vorige week een blessure aan haar knie had opgelopen. Hoewel de tegenstander fysiek een stukje groter was, had LSV vanaf het begin het beste van het spel. Dat resulteerde meteen in twee corners voor ons. Losser beperkte zich de eerste tien minuten tot verdedigen en  probeerde er met snelle counters uit te komen.

Onze derde corner leverde ook geen gevaar op. Een mooie individuele actie van Isa over de rechterkant kon net door de keeper worden gevangen voordat Eline binnen kon tikken. Even later ging Lynn over rechts op avontuur maar opnieuw stond de Losserse verdediging paraat.

Ook na een kwartier bleef LSV de bovenliggende partij. Onze vierde corner was te kort terwijl Pèma pas één eenvoudige vangbal had gehad. Het wachten was dan ook op de openingstreffer. Losser kreeg de bal maar niet weg maar grote kansen bleven uit. Halverwege de eerste helft mocht Kim aanleggen voor een vrije trap. De keeper kon maar net met haar voet ten koste van een corner redden. De daaropvolgende voorzet van Lynn werd bijna door Eline binnengetikt maar helaas van de lijn gehaald en de inzet van Anne werd door Marit van dichtbij gemist.

Achterin hadden Noor A en Liz aan de zijkanten hun zaakjes uitstekend op orde en in het midden waren Kim en Meyke de aanvallers steeds te snel af. Onze zesde en zevende corner gaven de krachtsverhouding goed weer. Net toen Losser zowaar twee aanvallen achter elkaar er uit wist te persen, sloeg LSV toe. Noa stuurde Lynn diep en die liet de keeper kansloos: 1-0!

Even later stichtte Losser gevaar met een hoge voorzet maar Liz haalde knap er een eventueel vervolg uit. Meteen daarna belandde een voorzet van Isa bijna in het doel. Pas na een half uur kreeg Losser de eerste corner die door Kim werd weggewerkt. Vlak voor rust kreeg Losser nog twee schietkansen. De eerste ging naast en de tweede hoog over. Zo werd de pauze met een kleine maar verdiende voorsprong bereikt.

Losser zou de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen wilden ze tenminste één punt mee naar huis nemen. Met zon en wind tegen was het de vraag hoe LSV daar mee om zou gaan. Losser begon duidelijk met meer aanvallende intenties en LSV werd teruggedrongen. Pèma moest redding brengen op een gedrukt schot in de korte hoek.

Nu kreeg Losser de corners waarbij eentje hoog voor kwam en door Noa uit ons vijfmetergebied gebied werd gekopt. De tegenstander zette vol aan en wist alle duels te winnen. Vanaf 20 meter werd net naast onze goal geschoten. Met Julia terug in het centrum van de verdediging en Eline in de spits werd getracht het spel van Losser te ontregelen. De wedstrijd werd steeds fanatieker, zowel in het veld als langs de lijn waar beide coaches hun teams aanspoorden.

Pas halverwege de tweede helft kwam LSV iets onder de druk uit. Maar een nieuwe aanval bracht de linksbuiten in kansrijke positie. Haar slappe schot kon Pèma niet verrassen. Een prima pass van Eline zette Anne vrij voor de keeper. Helaas schoot ze net voorlangs. Meteen daarna kwam de rechtsbuiten door. Julia hield haar net lang genoeg vast om te voorkomen dat ze vol kon uithalen. Een nieuwe poging van afstand vloog vlak over onze lat.

De druk bleef aanhouden en met nog 10 minuten te gaan, bleef Losser hoop houden op een punt of meer. Die viel bijna bij een hachelijk moment toen Pèma net voor de spits kwam en de carambole voor de voeten van de rechtsbuiten buiten viel. Die mikte voor een leeg doel gehinderd door Noor A naast. Met hangen en wurgen werd het einde  bereikt. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust was LSV veel beter maar na de pauze kwamen we er niet meer aan te pas. Door de inzet van het hele team werd de derde overwinning veiliggesteld.

Door Jeroen Janssen

Share our website