LSV MO15 boekt zwaar bevochten overwinning op ATC ‘65 MO15-2


  •   vrijdag 14 juni 2019

De strijd om de derde plek bracht LSV in Hengelo bij ATC. Met 9 uit 4 stonden we 2 punten boven de Hengelose opponent. Tegen een fysiek sterke tegenstander zou het een zware wedstrijd worden, ook omdat Sam nog geblesseerd was. De eerste paar minuten waren voor ons met een bijna kans voor Eline en een iets te zacht schot van Isa.

Maar daarna nam ATC het heft stevig in handen. De rappe mid mid kon zo door het midden doorsteken maar Pèma kwam net op tijd uit haar doel. Even later moest ze redden op een venijnig schot ten koste van een corner en bij een nieuwe individuele actie wist ze voor de aanstormende spits te komen en werd de rebound goed geblokt door Liz.

Na 10 minuten kwam Isa goed door op rechts en werd een inzet van Anne tot corner verwerkt. Die werd door Lynn hoog voor gegeven en vloog er bijna in. Het spel bleef op en neer golven. De volgende kans was voor ATC waar Kim net genoeg stoorde om de spits uit haar evenwicht te brengen. Vervolgens was het de beurt aan Eline die bijna alleen op de keeper af kon.

Halverwege de eerste helft viel de 0-1. Na een blessurebehandeling voor Pèma, die bij een redding verkeerd op haar rug kwam, mocht zij vervolgen met een uittrap uit haar handen. Die was perfect op maat voor Lynn die een vrije doortocht richting het doel kreeg. Haar uithaal vond de linkerbovenhoek en dus een voorsprong voor LSV!

Na een corner voor ATC was de volgende aanval weer voor ons. Een boogbal van Noa ging maar net over. Onze verdediging met Julia en Kim had de handen vol aan de behendige spits. Na wissels van Marit voor Milou en Meyke voor Liz werd getracht de voorsprong tot de rust vast te houden. Even later moest ook Eline naar de kant voor Noor A. en verhuisde Noor K. naar de rechterkant. Met nog een redding van Pèma, een kansje voor Lynn en een mooie actie van Isa werd zo de pauze gehaald.

ATC wilde zich niet bij een nederlaag neerleggen en zocht na de rust meteen de aanval. Onze keeper moest eerst snel uitkomen en even later tikte ze een schot tegen de lat. Pèma wist de rebound te vangen maar werd daarbij door de spits tegen de paal gebeukt. Opnieuw een blessurebehandeling voor haar. Door de constante aanvallen van ATC kreeg LSV zelf veel ruimte. Lynn kon bijna weer alleen op de keeper af en Isa kreeg een schot niet langs de keeper.

De gelijkmaker viel na 10 minuten spelen een beetje uit de lucht. De Hengelose spits kon tussen twee verdedigers uithalen en daarbij Pèma verrassen. ATC probeerde door te drukken en was bijna succesvol met een poging van afstand. Met Eline en Liz terug in het veld als verse krachten hoopten de trainers het spel van ATC te ontregelen. Toch was de grootste kans voor de tegenstander. Na twee missers achterin, kwam de spits alleen op Pèma af. Van dichtbij schoot ze hard op haar voeten en wonder boven wonder ging de bal via de lat over. Uit de daaropvolgende corner werd opnieuw de lat geraakt.

Nadat LSV een duidelijke penalty was onthouden, werd de moegestreden Lynn vervangen door Milou die nu vanaf rechts voor gevaar moest gaan zorgen. Bij een snelle uitbraak kwam de rechtsbuiten alleen op Pèma af. Maar onze sluitpost wachtte goed af en ving het schot eenvoudig. Met nog 5 minuten te gaan werd voor elke meter gestreden. Een corner werd door Pèma weggebokst en de rebound belandde - je raadt het al - op de lat. Het gelijke spel kwam zo steeds dichterbij. 

Op 1 minuut 20 voor tijd zette Isa nog één keer aan. Ze stuurde twee verdedigers het bos in, ging bijna dwars door de stopper en liet de keeper kansloos: 1-2!!! Alle fut was bij ATC weg en met gemak werden de resterende seconden uitgespeeld. Een zwaar bevochten en dik verdiende overwinning tegen een fysieke en zeer behendige tegenstander. Een mooie collectieve prestatie die dankzij grote inzet en strijdlust van iedereen voor een overwinning zorgde. Het engeltje op onze lat hebben we maar mee terug genomen naar huis want volgende week wacht het duel tegen de ongeslagen koploper.

Door: Jeroen Janssen

Share our website