LSV MO15 redt op valreep punt tegen Hengelo MO15.


  •   woensdag 14 augustus 2019

De meiden kregen binnen een week kans op eerherstel na de matige wedstrijd tegen De Tukkers van afgelopen maandag. Doordat de tegenstander Hengelo MO15 uit... Hengelo in blauwe shirts speelde, mochten wij in paasgeel aantreden. Onze opponent stond als eerste op het veld wat mogelijk met hun motivatie te maken had. Of ze waren gewoon erg op tijd geweest.

Met een strak blauwe lucht, veel zon en een lekker briesje trapte LSV af. Bij de warming up leek elke bal op hun keeper raak dus was het zaak om zoveel mogelijk op goal te schieten. LSV begon meteen met druk te zetten en na een mooie actie van Milou die de bal prachtig aannam werd via Noor A en Eline de eerste corner verdiend. 

Nadat ook Hengelo een corner had gehad, was de eerste schietkans voor Isa. Haar poging ging naast het doel. Na 10 minuten brak Hengelo over de linkerkant uit. De linksbuiten schoot uit een moeilijke hoek op goal en boven Pèma belandde de bal op de lat en de rebound werd in tweede instantie binnengetikt en dus een 0-1 achterstand. Het was duidelijk dat LSV aan de bak moest.

Alle aanvallen van Hengelo gingen over hun linkerkant en Noor K had haar handen vol aan de snelle aanvaller aan de zijkant. Na een actie van Anne kreeg Liz de kans om te schieten maar ook haar schot ging naast. Halverwege de eerste helft kwamen Marit en Noa in het veld voor Noor K en Kim. Meteen was er een drinkpauze. Na de ingelaste pauze bleef het spelbeeld hetzelfde. LSV viel vrij krachteloos aan en Hengelo bleef op de counter loeren.

Met een prima aanval door het midden waarbij Anne veel meters kon maken, probeerde ze het zelf maar ook dat schot ging naast. Het wachten was op de eerste bal binnen de palen. Isa ging op avontuur en stak het halve veld over. Ze wist vanaf links voor te geven. Daar mistte Eline vrij voor de keeper en ook Milou kwam net te laat om de gelijkmaker binnen te tikken. 

Na een duel tussen Isa en de linksbuiten kreeg Hengelo een vrije trap op de rand van de 16. De voorzet werd door Pèma met de voeten weggewerkt. Kim kwam terug in het veld voor Isa. Even later werd Noa hard onderuit geschoffeld maar gelukkig kon ze verder spelen. De vrije trap van Julia kwam bij Eline wiens schot tegen de voeten van de keeper kwam. 

De teleurstellende eerste helft zonder echt uitgespeelde kansen werd met een achterstand bereikt. Het bij winst beloofde ijs was zo voorlopig ver weg. Hopelijk zou in de tweede helft beter worden samengespeeld en niet elke bal bij het blauwe team worden ingeleverd. 

Na een gezapig begin kreeg LSV twee corners op rij. Beide keren bracht Lynn de bal hoog voor zonder dat een medespeler voor gevaar wist te zorgen. Na een driehoekje tussen Lynn, Noa en Anne kon de laatste net niet hard genoeg uithalen. Er werden steeds meer combinaties gezocht. De volgende wissel bracht Noor K voor Julia in het veld. Hierdoor ging Liz achterin in het midden spelen.

Een vrije trap op een mooie afstand van de goal werd door Kim laag ingeschoten en via een kluts werd het een corner. Weer zette Lynn voor en Eline kopte naast. Meteen daarna miste een gedrukt schot van Noa kracht. Isa kwam voor de laatste 12 minuten in het veld voor Milou. Haar eerste actie zorgde bijna voor de gelijkmaker. Ze zette goed voor, Eline  verlengde en Marit kon voor een leeg doel scoren maar mistte de bal.

De minuten tikten in ons nadeel weg. Het werd weer pompen of verzuipen waardoor Hengelo meer ruimte kreeg voor hun counters. Lynn wist voorbij haar tegenstanders te komen en schoot tegen de keeper op. Met nog een paar minuten te gaan, werden twee corners versierd. De eerste ging via een verdediger achter  maar de tweede werd via Lynn op maat bij Noa bezorgd die de verdiende gelijkmaker wist aan te tekenen. Na nog een laatste aanval van Hengelo werd afgefloten. Dit gelijke spel voelde in elk geval beter dan dat van afgelopen maandag.

Door Jeroen JanssenShare our website