LSV MO15 verliest kansloos van Excelsior MO15-2.


  •   zondag 26 mei 2019

Na drie wedstrijdloze zaterdagen mochten we eindelijk weer aantreden voor de tweede competitiewedstrijd. Hopelijk kon de goede seizoensstart worden voortgezet tegen een tegenstander die vorig seizoen als derde was geëindigd. Doordat Milou en Noor A met MO13 meespeelden, werd met 13 spelers gestart. De Rijssenaren hadden zo te zien ook een aantal speelsters van hun M015 opgetrommeld die een vroege wedstrijd hadden gehad.

Onze niet geheel topfitte keeper moest rekening houden met een verraderlijke wind die dwars over het veld stond. Excelsior maakte meteen hun aanvallende intenties duidelijk en zette gelijk druk. Zodra er een mogelijkheid kwam, werd op goal geschoten. Dat resulteerde al na zes minuten in de 0-1 toen na een inworp van grote afstand werd geschoten en de bal in de verre hoek binnenzeilde.

Na de achterstand kwam LSV iets beter aan voetballen toe en werd een aantal keren combinerend de helft van Excelsior bereikt. Het eerste kwartier leverde nog een hachelijk moment voor onze goal op maar de kluts smoerde gelukkig. Onze verdediging met Liz, Kim, Julia en Meyke had de handen vol aan met  name de beweeglijke spits. Op het middenveld wisten Anne, Noa en Isa een sterk blok tegenover zich terwijl voorin Marit, Eline en Sam de ruimte zochten tegen het minste deel van de tegenstander.

Halverwege de eerste helft was ook het spel redelijk in evenwicht. Excelsior speelde gemakkelijker samen maar wij wisten steeds meer duels te winnen. De eerste wissel was Lynn voor Eline. Nadat de scheidsrechter bij een ingooi de grensrechter overrulede werd een schot van Sam door de keeper gelost en schoot Lynn de rebound net over. Dat was onze eerste kans. Met Noor K voor Liz kwam er een verse verdediger in het veld.

Vlak voor rust was er even een blessure voor Anne maar ze kon gelukkig worden opgelapt. Zonder verdere bijzonderheden werd de pauze bereikt. De tweede helft begon zonnig en voor ons in de rug. Het leek alsof LSV in de kleedkamer was ingedut want de spits van Excelsior was de complete verdediging te snel af. Ze kon voor Julia langskruizen en alleen voor Pèma legde ze de bal breed op de geheel vrijstaande rechtsbuiten die eenvoudig kon binnentikken: 0-2. Het bleef hotseknots begonia voetbal en kansen bleven uit. Een schot van Noa mistte kracht.

Excelsior bleef combineren en wist vooral langs onze rechterkant door te komen. Een lage voorzet werd gelukkig door iedereen gemist. Even later spatte een schot boven Pèma op de lat uiteen en stuiterde terug het veld in. Onze keeper draaide op tijd om zodat ze de bal kon vangen. De tegenstander bleef aanvallen en tot twee keer toe wist Pèma een bal uit de hoek te duiken. Met name de tweede was knap want de bal draaide op het laatste moment weg.

We kwamen nog amper over de middellijn en het wachten was op meer tegentreffers in het laatste kwartier. Die bleven ondanks een aantal corners uit zodat de wedstrijd met een kansloze 0-2 nederlaag werd afgesloten. Volgende week mogen we naar Albergen naar een voor ons onbekende tegenstander. 

Door Jeroen Janssen Share our website