LSV MO15 verliest nipt van koploper SDC ‘12


  •   vrijdag 14 juni 2019

Tegen de nog ongeslagen koploper uit Denekamp met 6x winst werd geprobeerd om de goede reeks voort te zetten. Opnieuw een fysiek sterke tegenstander met veel snelheid voorin.

Onder het genot van een hagelbuitje, dus winterse omstandigheden, werd afgetrapt. Om de tegenstander te verrassen werd gestart met een ruit op het middenveld. Noor en Noor begonnen op de bank. Na een rustig begin bracht SDC hun spits in stelling. Die kapte Kim uit en schoot vanaf de rand van de 16 meter net naast. Na vijf minuten kon de spits zo door onze verdediging lopen en nu wist Pèma de bal te pareren. 

Na een vage actie van hun grensrechter werd een scheidsrechterbal in hun penaltygebied gegeven. Dat leverde helaas geen gevaar op. LSV kwam iets meer aan aanvallen toe. SDC probeerde met snel spel de voorhoede te bereiken maar twee keer was Pèma snel genoeg uit haar goal.

Na goed druk zetten van Noa werd de verdediging op de proef gesteld. Vrij gemakkelijk werd de bal over de zijlijn geschoten. Het leek dat de achterhoede van SDC niet hun sterkste deel van het team was. Halverwege de eerste helft was er bijna een kans voor Noa. Na weer een verre uittrap van Pèma kwam Lynn alleen voor de keeper maar haar schot miste kracht. Meteen daarna probeerde Isa het van afstand, recht door het midden.

Meyke vocht menig duel met de linksbuiten uit en ook Liz stond opnieuw haar mannerje. Na 23 minuten scoorde SDC. Na een kluts kwam een speler op Pèma af. Ze legde af waardoor buitenspel ontstond en de treffer terecht werd afgekeurd. Na een dubbele wissel kwamen Noor en Noor in het veld voor Liz en Meyke. Vlak daarvoor wist onze keeper een strakke voorzet te vangen. 

Net voor rust was er nog een hachelijk moment in ons vijf meter gebied toen een bal voorlangs ging. SDC kreeg nog twee corners op rij die bijna een kans opleverden. De rust werd met 0-0 bereikt. We waren zeker niet de mindere van de koploper zonder zelf echt veel kansen te hebben. 

Na de pauze bleef de tegenstander druk zetten. Dat leidde nog niet tot echte kansen maar na 10 minuten was het toch raak. De spits speelde zich goed vrij, kwam langs Julia en wist van dichtbij raak te tikken: 0-1.

Met Liz voor Milou en Meyke voor Eline werd een nieuwe voorhoede gecreëerd. Lynn kwam in de spits te spelen. Nog ruim een kwartier te gaan en dus moest LSV het tij zien te keren. Julia werd doorgeschoven zodat Kim achterin 1 op 1 kwam te staan. Met opportunistisch voetbal werd de aanval gezocht en onze eerste corner leverde meteen gevaar op maar het schot van Isa ging voorlangs.

Weer een corner van Lynn en nu miste Isa het doel op een paar meter.  Na een mooie combinatie over rechts via Julia en Noa werd Meyke diep gestuurd maar helaas afgevlagd  voor buitenspel. Het spel golfde op en neer en een prima actie van Anne over links leverde een bijna schietkans op voor eerst Julia en daarna een geblokt schot van Isa op.  

Het werd pompen of verzuipen en Lynn stuurde Meyke diep die de bal net te ver voor zich uit speelde. Daarna kwam SDC er nog twee keer gevaarlijk uit maar gescoord werd er niet meer. Helaas een nipte nederlaag maar hard geknokt voor wat ze waard waren.

Door Jeroen Janssen Share our website