LSV neemt 3 punten mee op bezoek bij NEO. (0-1)


  •   zondag 26 mei 2019

Op deze mooiste zondag van de week stond de uitwedstrijd tegen de nummer vier van de ranglijst Nomen Est Omen, hierna te noemen NEO, op het programma. Nomen Est Omen is een Latijnse uitdrukking met de betekenis: de naam is een voorteken. Gelet op de weersomstandigheden waren de voortekenen voor NEO slecht te noemen.

Onder deze barre weersomstandigheden had het overgrote deel van de toeschouwers zich op de aanwezige tribune genesteld en zij zagen LSV na vijf minuten op voorsprong komen nadat Bjorn Bekkers uit een vrije trap van Bram Blokhuis doeltreffend afrondde, echter volgens de Bornse grensrechter gebeurde dit vanuit buitenspelpositie en de scheidsrechter van dienst volgde zijn bevinding. Niet veel later zocht ook NEO voor het eerst de aanval en dit resulteerde in een reeks kansen, maar de scherpte bij de voorwaartsen van NEO ontbrak op deze middag. 

Nadat Jordy Reinink na een keiharde botsing noodgedwongen plaats had moeten maken voor Justin Maathuis leek LSV steeds meer in de gaten te krijgen dat er hier in Borne wellicht wel iets te halen zou kunnen zijn. Een ingooi van één der Bornenaren belandde zomaar in de voeten van Bjorn Bekkers en deze behield het overzicht, maar kon net de geheel vrijstaande Dennis Punte niet bereiken, anders was dit voor laatstgenoemde een koud kunstje geweest. Niet veel later stond andermaal Bjorn Bekkers aan de basis van een doelrijpe mogelijkheid maar ditmaal zag hij zijn mooi uitgevoerde omhaal gekeerd door de keeper. Met een 0-0 stand werd de warme kleedkamer opgezocht.

Na rust wederom eenzelfde spelbeeld, waarin LSV NEO het spel liet maken. Waar de gastheren in de eerste helft nog enkele malen dichtbij een doelpunt waren werd men in de tweede helft behoudens een bal op de paal en enkele corners niet echt gevaarlijk en hield LSV vrij gemakkelijk stand. Overigens nog even terugkomend op de Latijnse uitdrukking Nomen est Omen, wist u dat het Latijn een dode Italische taal is die oorspronkelijk werd gesproken door de Latijnen, waaronder ook het bekendste Latijnse volk, de Romeinen. De Latijnen waren een volk dat vanaf het eerste millennium voor Christus in de streek Latium (het huidige Lazio, Italië) woonden. De naam van de taal is afgeleid van deze streeknaam, maar dit uiteraard geheel terzijde.

Naarmate de tweede helft vorderde leek LSV af te stevenen op een bonuspunt, maar niets bleek minder waar. In één van de spaarzame uitvallen kreeg LSV uiteindelijk in de 81e minuut een corner te nemen en deze kwam uiteindelijk op het hoofd van veldwachter Justin Maathuis terecht en hij kopte onberispelijk de 0-1 binnen. In de slotminuten probeerden de Bornenaren nog de gelijkmaker te forceren, maar de zege kwam voor LSV niet meer in gevaar. Nadat de plaatselijke Sjaak Swart zijn zegje ook had gedaan: "Ik hoop dat LSV degradeert" vond scheidrechter de Graaf het welletjes en konden de punten mee naar Lonneker.

Wederom een mooie prestatie tegen één van de hooggeklasseerden in de 3e klasse A. Over het feit of de overwinning verdiend te noemen is zal nog lang worden gediscussieerd, maar gedane zaken nemen geen keer. Volgende week zondag staat er sinds ruim een maand weer een thuiswedstrijd op het programma en zal DSVD uit Deurningen een bezoek brengen aan Lonneker. Aanvang 14.00 uur.

Uw razende reporter.
Share our website