LSV vergeet drie punten mee te nemen op Sportpark Diekman Oost


  •   zondag 16 december 2018

Na de algehele afgelasting in het afgelopen weekeinde kon LSV zich gaan opmaken voor een bezoekje aan Sportpark Diekman Oost waar de degens gekruist zouden worden met de Tubanters. Bij het fietsen door de Padangstraat en J.J. van Deinselaan en het naderen van het Sportpark nam de nostalgie ondergetekende in zijn greep en werd met weemoed teruggedacht aan de jaren dat de commercie het nog niet gewonnen had van het voetbal. Tijden waarin men nog voor noeste werkers zoals Jan Gaasbeek en sierlijke middenvelders zoals Wim Balm en Per Steffensen naar het mooi van lelijkheid zijnde Diekmanstadion kwam. Wist u trouwens dat Stadion Het Diekman op 8 augustus 1956 werd geopend met een wedstrijd voor 22.000 toeschouwers tussen Sportclub Enschede en Preussen Munster. Abe Lenstra maakte het eerste doelpunt  in de 3–0 gewonnen wedstrijd, maar dit geheel terzijde.

Zonder de u inmiddels wel bekende chronisch geblesseerden en een enkele eigenzinnige werd rond de klok van twee uur de wedstrijd in gang gezet door de overigens zeer inconsequent fluitende scheidsrechter en waren de intenties meteen duidelijk. LSV probeerde met goed verzorgd combinatiespel de tegenstander op de knieën te krijgen en de Tubanters koesterden een punt en probeerden middels een spaarzame aanval LSV pijn te doen.

Na een kleine tien minuten werd LSV voor het eerst echt gevaarlijk via Bjorn Bekkers en niet veel later had ook Mathijs Pieper tot twee keer toe de 0-1 op zijn schoen, maar de keeper wist op acrobatische wijze met zijn gezicht de bal te keren. Ook in het restant van de eerste helft werden mogelijkheden van Mathijs Pieper en Bram Blokhuis niet tot doelpunt gepromoveerd. Bram Blokhuis was nog het dichtste bij een doelpunt, maar zijn poging met het hoofd miste precisie.

Ook na rust bleef LSV de bovenliggende partij en had het na 5 minuten in de tweede helft op voorsprong moeten komen toen Frank Geesing de bal op een presenteerblaadje kreeg van Mathijs Pieper, maar hij schoot over. In de 75e minuut was het dan wel eindelijk raak. LSV kreeg om onduidelijke redenen een strafschop toegekend en dit cadeautje werd met beide handen door Bram Blokhuis uitgepakt. Overigens dient hier wel bij te worden aangetekend dat dit een "goedmakertje" van de scheidsrechter was, want even daarvoor bleef een torpederende actie van de Tubantiaanse keeper onbestraft. 

Hierna probeerde de Tubanters met het inbrengen van hun eigen Jos Hooiveld nog iets te forceren en waarempel bracht dit ook nog succes. Justin Maathuis legde een speler van de Tubanters neer in de zestien en ook hier was de scheidsrechter onverbiddelijk. Ook deze strafschop werd onberispelijk binnengeschoten en droeg dus bij aan de 1-1 eindstand.

Al met al wederom 2 onnodige verliespunten voor de mannen van LSV. Volgende week moeten er weer drie punten worden gepakt om de aansluiting met de subtop te houden. Thuis tegen het laaggeklasseerde Zenderen Vooruit moet dit toch zeker tot de mogelijkheden behoren. Aanvang 14.00 uur.
Share our website