LSV weet Deurningse muur niet te slechten. (2-0)


  •   zondag 12 januari 2020

Op deze mooiste zondag van de week moest er aangetreden worden tegen DSVD uit Deurningen. Nadat de heren hun partners hadden afgezet bij Tuincentrum Borghuis kon onder toeziend oog van de 78 aanwezigen en de plaatselijke Maarten Franke om klokslag 14.00 uur worden afgetrapt.

Na vijf minuten spelen viel het eerste en tevens ook zo ongeveer het laatste wapenfeit van de eerste helft te noteren. De Deurninger sluitpost moest zich strekken bij een vrije trap van Bram Blokhuis om zodoende de Lonneker voorsprong te voorkomen. Halverwege de eerste helft moest de Lonneker sluitpost Rick van Goor het veld geblesseerd verlaten en voor hem kwam Bob Sievers het Lonneker doel verdedigen. Met weinig tot geen kansen aan beide zijden leek de wedstrijd op een 0-0 ruststand af te stevenen, maar daar dacht scheidsrechter Ordelmans geheel anders over en hij kende DSVD een penalty toe na discutabel hands van Dennis Punte. Dit cadeautje werd dankbaar uitgepakt en hierdoor werd met een 1-0 stand de kleedkamer opgezocht.

Na rust eenzelfde spelbeeld een ook de plaatselijk Maarten Franke voorzag ons nog steeds van de geluiden van het ontluchten van zijn maag. Wist u trouwens dat het ‘ontluchten’ van de maag via de slokdarm en mond komt omdat we (ongemerkt) de hele dag door lucht inslikken. Dit gebeurt tijdens het eten, drinken of praten. Hierdoor ontstaat een opstapeling van lucht in de maag, wat leidt tot het uitzetten van de maag. Door het uitzetten van de maag gaat er vanuit de maagwand een seintje naar de hersenen. Dit seintje zorgt er vervolgens voor dat de sluitspier tussen de slokdarm en de maag zich gaat ontspannen. De aanwezige lucht in de maag kan dan ontsnappen via de slokdarm en de mond. De maag heeft dus eigenlijk een soort ‘ontluchtingsmechanisme’. Dit beschermt de maag tegen extreme uitzetting door luchtophoping, maar dit uiteraard geheel terzijde. LSV probeerde langzaamaan de gelijkmaker te forceren, maar had zichtbaar moeite met het corpulente DSVD. Na zeventig minuten leek het doek definitief te vallen voor LSV toen Bob Sievers een speler van DSVD naar de grond werkte en DSVD wederom, en ditmaal terecht, een penalty kreeg toegekend. Een nare bijkomstigheid was echter wel dat ondanks dat er 2 spelers van LSV de doellijn verdedigden de scheidsrechter Bob Sievers van een rode kaart voorzag en kon inrukken. Met wederom een dubieuze beslissing van de scheidsrechter, tien man, Bart Kleisman onder de lat en een penalty tegen werd het er allemaal niet rooskleuriger op.

Nadat de penalty benut werd leek de wedstrijd helemaal gespeeld, maar LSV ging niet bij de pakken neerzitten en stroopte de mouwen op en vocht voor wat het waard was tegen de twaalf van DSVD. Tien minuten voor tijd kreeg DSVD wederom een penalty toegekend, maar dit keer bleek Bart Kleisman een sta-in-de-weg. In de resterende minuten wist LSV de Deurninger muur niet te slechten en keerde LSV helaas met nul punten huiswaarts.

Al met al een onverdiende en onnodige nederlaag tegen een matige tegenstander, maar de doelpunten tellen en na 90 minuten stond er toch echt 2-0 op het scorebord. Een wedstrijd om snel te vergeten en op naar volgende week als MVV uit Harbrinkhoek op bezoek komt.

Uw razende reporter
Share our website