Verdiende overwinning LSV 1 op KVV Losser (1-0)


  •   zondag 12 januari 2020

Op deze mooiste zondag van de week stond de wedstrijd in de onderste regionen van de derde klasse tussen hekkensluiter LSV en KVV Losser van de enthousiast coachende Gerard Bos op het programma.

Evenals bij vele andere wedstrijden werden ook in Lonneker de benen een minuut stilgehouden als protest tegen het racisme. KVV Losser besloot er nog een schepje bovenop te doen en hield ze 80 minuten stil, voordat er ook maar enig gevaar gesticht werd voor het doel van Bob Sievers. Ook zag men dat sterspeler Koen Stegge node werd gemist bij de Lossernaren.

LSV speelde ook geen hele goede wedstrijd, maar was in de eerste helft de bovenliggende partij. Na 10 minuten werd LSV voor het eerst gevaarlijk via een vrije trap van Dennis Punte en niet veel later was Pim Bombeld dichtbij een doelpunt, maar zoals wel vaker deze middag werd zijn schot gekraakt door een potpourri van Losserse benen.Wist u trouwens dat Potpourri een mengsel is van natuurlijke geurende bestanddelen, dat gebruikt wordt als luchtverfrisser. Het woord potpourri is afkomstig van het Franse pot pourri, dat de naam is voor een Spaanse schotel (olla podrida) waarin diverse ingrediënten zijn verwerkt. Het verwijst ook naar een verzameling dingen zonder logische samenhang, bijvoorbeeld een muzikale potpourri of in dit geval Losserse benen, maar dit uiteraard geheel terzijde.

Vlak voor rust was LSV twee keer over dichtbij een doelpunt. Een vrije trap van Bart Kleisman werd half gepareerd door de doelman van Losser en in de rebound was Bjorn Bekkers dichtbij de openingstreffer. Niet veel later was het andermaal Bjorn Bekkers die met een afstandschot bijna doel trof, maar ook dit keer wist de Losserse doelman de bal op miraculeuze wijze uit het doel te ranselen en zodoende werd met 0-0 de kleedkamer opgezocht.

Na rust duurde het nog een kwartier voordat de wedstrijd werd opengebroken. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd door Bart Kleisman voor het doel gebracht en bij de tweede paal kon Bjorn Bekkers de de 1-0 binnentikken. Met deze voorsprong op zak liet LSV zich wat terugzakken en liet het Losser iets meer komen, maar het duurde tot de 80e minuut voordat Losser ook maar de intentie had om gevaarlijk te worden. Hierdoor kreeg LSV voorin veel ruimte en ondermeer Niek Vaneker en de ingevallen Jesse Teggeler hadden de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar faalden helaas in de afronding.

Al met al een verdiende overwinning voor de mannen van Rob Poell en met deze drie punten werd de laatste plaats overgedragen en is het zaak om een klein beetje naar boven te gaan kijken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Luctor et Emergo op het programma. Aanvang 14.00 uur in Almelo.

Uw razende reporter.

 
Share our website