Wanprestatie LSV MO17 bij SVO Twickel


  •   zondag 12 januari 2020

De laatste uitwedstrijd van het seizoen bracht ons bij laagvlieger SVO Twickel uit Delden. Dat team stond één na laatste en had naast 4 gelijke spelen pas eenmaal gewonnen. Om in het spoor van koploper Wilhelminaschool te blijven, moesten er drie punten uit Delden mee terug naar Lonneker, het liefst met veel doelpunten. Bovendien speelde Anne tegen haar keepende nicht dus was er extra motivatie. 
 
De tegenstander was al met de warming up begonnen. Ze hadden er zo te zien zin in. Na een blik op zowel het team als de spelerspassen was het vooruitzicht dat het een zware wedstrijd zou worden. Met het maximum van 3 dispensatiespelers uit MO19 en de rest van M017 stak SVO fysiek ruim boven onze 5 MO17 en 8 MO15 spelers uit. De gezonde lucht in Twickel had voor een aantal struise dames gezorgd.
 
LSV had vaker fysieke tegenstanders gehad en als het eigen spel maar werd gespeeld dan zou het ook vandaag goed komen. Met Marit en Maud als reserve werd door het tijdelijk ontbreken van een scheidsrechter iets te laat afgetrapt. Na drie minuten kregen we de eerste corner die Noa vrij voor het inkoppen had. Haar inzet ging echter naast.
 
Na een overstapje van Noa kreeg Isa een vrije schietkans die voorlangs ging. Achterin speelde Liz de linksbuiten uit de wedstrijd. Pas na 12 minuten moest Pèma voor het eerst handelend optreden. Ze kwam op tijd uit haar doel om een diepe bal onschadelijk te maken. Even later moest ze gestrekt op een inzet ten koste van een corner. Bij een uitbraak speelde Isa naar Eline die Sam vrij voor de keeper zette. Maar ook deze keeper redde ten koste van onze tweede corner. Na de derde corner voor LSV werd SVO sterker. Door veel fysiek in de strijd te gooien, wonnen zij de meeste duels. Eline kreeg constant een duw in de rug en kwam niet aan haar eigen spel toe. 
 
Met een dubbele wissel kwamen Marit en Maud voor Milou en Liz in het veld. SVO kreeg twee corners vlak achter elkaar. De tweede daarvan - wat eigenlijk een achterbal was - viel bij de eerste paal tussen Anne, Julia en Pèma in. Tussen hun benen door rolde de bal tergend langzaam achter de paal in het doel: 1-0 achterstand. Na het doelpunt bleef LSV meegaan in de fysieke strijd in plaats van het eigen combinatiespel te gaan spelen. Tot de rust leverde dat geen kansen op. De scheidsrechter was behoorlijk in de bonen want hij floot bijna 5 minuten te vroeg af.
 
De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Zonder kansen te creëren, bleef LSV krampachtig spelen. Na 9 minuten werd aan de linkerkant een duel verloren. De voorzet werd door de spits met Liz in de rug aangenomen en van dichtbij achter Pèma geknald: 2-0 voor de thuisploeg. SVO bleef zelf aanvallen en bij twee corners moest Pèma redding brengen. Een vrije trap van Julia werd om onduidelijke redenen afgefloten. Zowel Noa als Sam probeerden het van afstand.
 
Na een duw in de rug bij Sam mocht Julia een vrije trap nemen. Haar voorzet kwam bij Sam die maar net overschoot. Aan de andere kant kwam de linksbuiten vrij het 16 meter gebied in. Pèma kon ternauwernood ten koste van een corner een grotere achterstand voorkomen. 
 
Met nog 17 minuten te gaan, greep de leiding in. Julia verliet het veld voor een extra aanvaller waardoor Anne achterin 1 op 1 kwam te staan. Ondanks een aantal corners en acties van Sam kwamen er geen uitgespeelde kansen. Een nieuwe vrije trap net buiten de 16 meter was een uitgelezen kans om terug te komen in de wedstrijd. In plaats van op doel te schieten, legde Sam af voor Anne die graag haar nicht wilde verschalken. Haar schot ging echter naast.
 
Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd probeerde Noor het van afstand en dit keer was de keeper wel kansloos: 2-1. Daar bleef het bij want de scheidsrechter liet maar één minuut doorspelen voordat hij affloot. SVO boekte zo de tweede overwinning terwijl LSV de tweede nederlaag leed. De kans om nog op gelijke hoogte met Wilhelminaschool te komen, is nu waarschijnlijk verkeken. Afgezien van de eerste tien minuten en de inzet in het laatste kwart van de wedstrijd was het een zeer matige wedstrijd van onze kant.

Share our website