Zet je licht aan!


  •   zondag 12 januari 2020

Onder het motto Zet je licht is er onlangs weer de fietsverlichtingscampagne gestart. Ook op de wegen van en naar ons Sportpark constateren we te vaak dat er zonder verlichting wordt gefietst. 

Zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van een ander. Helaas fietsen veel mensen, vooral jongeren, zonder licht. Daarom werden jongeren afgelopen jaar wederom uitgedaagd om het campagnemateriaal te ontwikkelen om elkaar attent te maken op veilig gedrag in het verkeer. Zo draagt de poster van de nieuwe fietsverlichtingcampagne dit jaar de activerende titel Doe je licht aan. Niet bedacht door een bureau, maar verzonnen door scholieren.

“Het niet voeren van werkende verlichting is vaak geen bewuste keuze, oorzaken zijn meestal het vergeten van de verlichting en gemakzucht,”.  “Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20 procent afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Gebrekkige fietsverlichting in de donkere wintermaanden verdient daarom extra aandacht.”

Breng de veiligheidheid van jezelf en anderen niet in gevaar en zorg voor goed werkende verlichting en bovenal gebruik het dan ook. In de komende periode wordt door de politie gecontroleerd op adequate fietsverlichting. Wie zonder licht fietst, riskeert een bekeuring van € 55.

Share our website