• Covid-19 Protocol LSV

  COVID-19 Protocol Lonneker Sportvereniging “L.S.V.”

   

  Beste leden en bezoekers van LSV,  

  De voetbalactiviteiten voor het seizoen 2020/2021 zijn weer gestart, echter Corona is nog steeds aanwezig. Daarom vinden wij het belangrijk om het beleid van onze vereniging met u te delen met betrekking tot omgaan met het COVID-19 protocol op ons sportpark.

  Dit protocol is opgesteld in lijn met de landelijke richtlijnen en de richtlijnen opgesteld door de KNVB. De maatregelen zijn onderhevig aan veranderingen. Wij sluiten ons aan bij veranderingen van de landelijke richtlijnen.

   

  Vanaf 25 september 

  Wedstrijden zijn voor iedereen zijn toegestaan en publiek is bij amateurwedstrijden en -trainingen welkom. Sportlocaties mogen honderd procent van hun capaciteit op anderhalve meter afstand gebruiken en niemand hoeft tijdens het sporten onderling afstand te houden als dit de sportbeoefening in de weg staat.

  De overheid heeft daarnaast ook het Coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht gesteld in een aantal situaties en hier hebben we als sportclub vooral mee te maken in de kantine. 

   

  Sportkantines

  Voor sportkantines gelden de regels zoals die voor de horeca gelden. Per 25 september geldt: buiten geen maximaal aantal bezoekers, binnen met vaste zitplaats ook geen maximaal aantal bezoekers. Indien er binnen geen vaste zitplaatsen zijn geldt dat maximaal 75% van de reguliere capaciteit gebruikt mag worden. Dit alles is toegestaan tot 00.00 uur ’s avonds. 

  Zo is het mogelijk om bij een deel van de sportkantine de daarin aanwezige horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder Coronatoegangsbewijs. LSV heeft hiervoor gekozen. Mocht je wel binnen gaan willen zitten om te eten en drinken in het afgesloten gedeelte dan moet je het Coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. 

   

  Dus:

  - Wanneer er wel CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

  • Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca.

  - Wanneer er geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is:

  • Voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
  • Het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten de kantine.

   

  Basisregels

  De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

  Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD en regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes draagt hier allemaal aan bij.

   

  Wij rekenen op jullie medewerking en het in ons allerbelang bovenstaande regels in acht te nemen.

   

  Bestuur Lonneker Sportvereniging "L.S.V."