• Het is zover … de bal is weer aan ‘t rollen!

  1 sep 2021
 • Afgelopen zondag - 22 augustus – hebben een aantal spelertjes van de onder 8 lichting samen een toernooi gespeeld … bij LSV! 

   

  Oorspronkelijk zouden zij op deze dag meedoen aan het internationale Toon Nijhuis pupillentoernooi van Bon Boys, maar dat kon helaas geen doorgang vinden. 

   

  Dit vonden wij erg jammer voor de spelertjes van LSV die zich hadden aangemeld. Wij hebben daarop zelf contact gezocht met de aangemelde teams voor dit toernooi en ze gevraagd toch samen te komen om te voetballen. Bon Boys, NEO (met 2 teams), Grol en HSC’21 waren gelijk enthousiast. Met toestemming van het bestuur hebben we ze bij ons in Lonneker uitgenodigd. Vele betrokkenen binnen onze vereniging hebben dit op korte termijn mogelijk gemaakt – ondanks de zomervakantie - waarvoor chapeau! 

   

  Na een gezamenlijke “aftrap” - over de spelregels, sportiviteit en spelplezier - met alle teams en hun begeleiding in de middencirkel van het hoofdveld, gingen de eerste wedstrijden van het toernooi van start om 9.30 uur. Er waren 2 velden waarop twee wedstrijden gelijktijdig werden afgewerkt. De wedstrijden duurden 15 minuten (2x 7 minuten met een 1 minuut time-out) en alle zes deelnemende teams speelden één keer tegen elkaar. Rond 12.30 uur was het afgelopen. Alle spelers kregen tijdens hun pauze ranja en na afloop een ijsje van de club, waarvoor dank! 

   

  Onze eigen jongens - voor het eerst op het “grote veld met keeper” - hebben samen veel spelplezier beleefd en genoten van de dag. Ook de spelertjes van de andere verenigingen hebben een topochtend gehad met toch redelijk weer en vooral veel voetbal. De begeleiding van onze tegenstanders hadden niets dan lof voor de organisatie van de dag. Nogmaals dank aan eenieder die dit mede mogelijk heeft gemaakt. Ook dank aan eenieder die de jongens heeft aangemoedigd die dag. 

   

  De scholen zijn inmiddels weer begonnen, net als de woensdag o8 training. Nu nog de nachtjes aftellen tot zaterdag 4 september … dan begint de competitie!