• Binnen het voetbal is de rol van keeper bijzonder en soms een beetje ondergewaardeerd. Terwijl andere spelers zich richten op aanvallen verdedigen, is de keeper de laatste verdedigingslinie, degene die met spectaculaire reddingen en moedige duiken het verschil kan maken tussen winst en verlies. 

  Daarom willen we de keepers van LSV een keer in het zonnetje zetten en om te beginnen met Ferre. Hij zit in JO13-2 en traint er hard voor om elk jaar beter te worden. Hij heeft dit jaar zijn jubileum van vijf jaar (10 modules) Bij keepersschool Oost. Hij begon hier al toen er nog geen speciale keeperstraining werd aangeboden bij LSV.

  Ferre

  We zochten hem op, zagen hem in actie en stelden hem een paar vragen. Hij vindt keepen het leukste wat er is en wil zich hier ook continue in verbeteren. Hij doet dit al sinds zijn 8e jaar! 

  Bij de keepersschool leert hij trucs hoe hij goed kan keepen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten hoe je de bal goed vangt en hoe je uit je doel moet komen. Hij vindt ook dat communicatie met de verdedigers belangrijk is. Uiteindelijk gaat het bij keepen erom dat je niet het geleerde zou moeten toepassen maar dat het een automatisme wordt.

  Ferre had tot slot nog een tip voor jonge keepers die net beginnen: "Blijf plezier hebben in wat je doet.”

  Ferre2 

  Inmiddels wordt er bij LSV ook elke dinsdagavond een keeperstraining gegeven door Steyn Weustink en Lynn Boswerger. We hebben hen ook opgezocht en spraken daar met Steyn en Lynn, maar ook met Gijs uit JO15-1 en Jesse uit JO15-2 die training volgen. 

  Ze vertellen dat ze hier veel oefenen op techniek, op afwerken, blokken. Het doel is natuurlijk om beter te worden in de wedstrijd maar het draait vooral om plezier maken. Tips van Gijs en Jesse zijn dan ook om goed door te zetten, plezier te maken en niet op te geven!

  keeperstraining lsv

  gijs keeperstraining