• Op bezoek bij Berghuizen in Oldenzaal was er op voorhand (te)veel ontzag. De tegenstander had namelijk zelf maar 8 eigen spelers en moest daardoor van hun MO17 lenen dat in de hoofdklasse speelt. Vanaf de aftrap waren we echter scherp en na één minuut stond al de 0-1 op het scorebord toen Anne een vlotte aanval doeltreffend afrondde. Een prima begin.

  De start werd zelf nog beter want na doorkoppen van Eline kon Isa een minuut later alleen op de keeper af en ze schoot hoog raak. Na de snelle voorsprong begon Berghuizen beter te voetballen wat resulteerde in twee corners die ongevaarlijk waren. Na ruim 10 minuten rondde Eline slecht uitverdedigen van de keeper bijna af maar ze schoot recht door het midden.

  Berghuizen probeerde het wel maar de snelle uitbraken van LSV waren veel gevaarlijker. Sam kon er snel uit maar schoot te gehaast naast. Ze liep wel een blessure op waardoor Britt als rechtsbuiten in het veld kwam en Julia naar de spitspositie verhuisde. Achterin kwamen Marit, Kim en Lynn niet in de problemen. Met een speler meer op het middenveld waren Anne, Noa, Eline en Isa vooralsnog de baas.

  Twee schoten van Eline konden hun keeper niet verrassen maar toonden de aanvallende intenties van LSV nog eens aan. Zeker toen Britt alleen op de keeper af kon maar te hoog mikte. Nadat Julia om een wissel vroeg, kwam Eva Mia in het veld als rechtsback. Daardoor ging Lynn naar rechtsbuiten en Britt naar de spits.

  Marit maakte op tijd een aanval in onze 5 meter gevaarlijk en een mooie combinatie van Noa met Eline leverde net geen goal op. Die kwam er toch want Eline veroverde de bal in de 16 meter, passeerde een speler alsof die er niet stond en schoot hard raak: 0-3. Noa speelde Jessie, de beste speler van Berghuizen uit de wedstrijd.

  De tegenstander gaf nog niet op en kwam twee keer in korte tijd alleen op onze keeper af maar beide keren redde Pèma. En zo werd de rust met een comfortabele stand bereikt. In de pauze wisselde Berghuizen van keeper. Met Sam voor Milou had LSV weer een nieuwe voorhoede met nu Britt linksbuiten, Eline in de spits en Lynn als rechtsbuiten.

  Hun mid mid probeerde het van grote afstand maar Pèma wist de bal net over de lat te tikken. Het was duidelijk dat Berghuizen niet wilde opgeven. Die hoop werd de kop ingedrukt toen Eline met één beweging Sam alleen voor de keeper zette. De keeper stond totaal verkeerd opgesteld waardoor Sam in een leeg doel kon schieten. Pèma redde even later op een moeilijk schot en Eline wist nu Lynn vrij te spelen. Ook haar schot was de keeper te machtig: 0-5 na 10 minuten in de tweede helft.

  Onze eerste corner werd kort genomen en leverde bijna een kans voor Anne op. Eline gebruikte haar lichaam goed en had iets moois in gedachten maar mikte naast. Berghuizen kreeg weer twee corners maar ook die waren geen probleem. Marit ging van linksback naar linksbuiten waardoor Eva haar positie innam en Lynn twee linies zakte.

  De tegenstander miste een enorme kans op de eretreffer. Isa speelde Julia vrij die helaas voor buitenspel werd afgevlagd. Voor het laatste kwartier gingen we terug naar 4-3-3 zodat Julia met Kim centraal achterin gingen spelen. Toch kon Berghuizen juichen toen hun keeper zowaar een hand achter een inzet van Eline kreeg. Dat de bal anders sowieso naast was gegaan mocht hun pret niet drukken.

  Met Marit voor Eline was de volgende wissel een feit. Sam kreeg nog een goede kans om weer te scoren maar mikte langs de verkeerde kant van de paal. Opnieuw kreeg Berghuizen twee corners achter elkaar maar zij hebben geen specialist zoals Sam zodat de ballen niet voorbij de eerste paal kwamen. En zo werd een dik verdiende overwinning behaald.