• De tweede competitiewedstrijd was weer in Lonneker. Helaas was de kantine gesloten zodat de ouders van onze tegenstander het zonder koffie moesten doen en er na afloop niet gedoucht kon worden vanwege een probleem met de boiler. Ondanks de verre reis stond HHC Hardenberg als eerste op het veld. Een blik op het wedstrijdformulier leerde dat zij met een 19-jarige, een stuk of vijf 18-jarigen en veel 17-jarigen aanmerkelijk ouder waren dan ons team dat twee spelers van MO15 moest lenen om voldoende spelers te hebben.

  De warming-up zag er van onze gasten nog veelbelovend uit maar na de eerste paar minuten in de wedstrijd nam LSV het initiatief over. Isa kwam bijna alleen voor de keeper en een schot van haar werd gepakt. HHC kreeg twee corners die ongevaarlijk waren. We begonnen met drie verdedigers, Eva, Kim en Zil terwijl Noa daarvoor speelde. Met Isa op links, Sam en op rechts Lynn hadden we een aanvallend ingesteld middenveld terwijl Milou, Eline en Julia voorin stonden.

  De eerste twintig minuten gingen redelijk gelijk op waarbij het spel van LSV verzorgder was en HHC op de counter gokte. Grote kansen bleven uit. Doordat we met drie verdedigers speelden, moest Pèma verder voor de eigen goal staan. De keren dat HHC er snel uitkwam, was zij steeds sneller bij de bal dan de tegenstander. Halverwege de eerste helft viel Lynn geblesseerd uit. Kort daarop dacht HHC te scoren toen de spits alleen op onze keeper af kon, maar gelukkig was het buitenspel en telde de treffer niet.

  Quinty kwam voor Lynn en ging op rechts spelen. Uit een kluts kon Noa schieten maar ze mikte helaas naast. Door de grote selectie kon HHC doorlopend wisselen. Quinty trok goed langs de zijlijn door na een pass van Zil maar ze kon de bal net niet halen. Na goed doorzetten van Isa kon Quinty vrij uithalen maar ze schoot recht op de keeper.

  Na een duel waarbij Sam goed doorging, bleef ze toch even op de grond zitten. Gelukkig kon ze verder voor de resterende 10 minuten van de eerste helft. LSV bleef de bovenliggende partij zonder tot grote kansen te komen. Sam stuurde Eline diep die vakkundig onderuit werd gelopen. De vrije trap werd goed door Eline ingekopt maar fantastisch gered terwijl iedereen hem eigenlijk al telde.

  Een hachelijk moment in ons 16 meter gebied werd door Eva en Kim opgelost. De vraag was of er voor de rust nog gescoord zou worden. Helaas was dat het geval want een steekbal kwam achter Eva en de rechtsbuiten rondde alleen voor Pèma af: 0-1. Dat was ook de ruststand tegen de verhouding in.

  Met Anne in het veld voor Julia ging Sam naar haar vertrouwde rechtsbuitenpositie. Al snel verdiende Quinty onze eerste corner. Die werd afgeslagen en HHC kwam er razendsnel uit. Nadat LSV de bal veroverde, was de tweede corner voor ons. De grotere leeftijd van HHC bracht ook een grotere lengte zodat de corner van Sam weg werd gekopt. De volgende uitbraak gaf een duel tussen Kim en de spits en Kim bleef liggen. Julia en Lynn liepen zich warm maar Kim ging het toch proberen.

  Het spel werd weer even stilgelegd vanwege een blessure van Sam maar ook zij kon door. Het spelbeeld veranderde niet want weer speelde LSV op de helft van de tegenstander. De derde corner na rust voor ons werd weer door Sam genomen en nu knikte Eline via de grond raak: 1-1 na een kwartier in de tweede helft. LSV bleef fel in de duels en wist de meeste te winnen. Wel moest Pèma nog een keer snel uit haar goal komen.

  Een slippertje van Kim had geen gevolgen want de spits schoot gehaast voorlangs. Weer waren de kansen schaars en bleef HHC op de counter loeren. Na een prima pass van Sam haalde Eline er een corner uit. De bal viel in het vijfmetergebied voor de voeten van de keeper. Met Julia voor Milou moest de voorhoede nieuwe impulsen krijgen.

  Anne deed een poging van afstand maar schoot naast. Ook Sam probeerde het nadat Noa de bal had veroverd. Nu werd Julia van de sokken gelopen door haar tegenstander en leek een zware blessure op te lopen. Milou kwam voor haar terug in het veld voor de laatste acht minuten. HHC stond achterin goed en gaf geen kansen weg.

  Een vrije trap net voorbij de middenlijn werd door Anne voorgezet en bereikte Noa die zich prima had vrijgelopen. Ze haalde verwoestend uit en liet de keeper kansloos: 2-1 drie minuten voor tijd! Anne ging meteen voorstopper spelen om de voorsprong over de streep te halen. En dat lukte waardoor LSV verdiend van HHC Hardenberg won. Milou had in blessuretijd nog een kans om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien maar de keeper redde op haar inzet.