• Walking voetbal.

  Beste leden en andere belangstellenden;

  Iedere donderdag wordt er bij LSV walking voetbal georganiseerd. 

  Wij zijn nu met een groep van ongeveer 10 personen en we kunnen uiteraard uitbreiding gebruiken. 

  Voor wie interesse heeft kan zich op donderdagavond aansluiten. We beginnen om 20:15 uur, tegen 20:00 uur aanwezig. Speeltijd zal ongeveer 2 x 15/20 minuten zijn. Zodra clubhuis weer open mag, a.g.v. COVID-19 maatregelen, 3e helft onder genot van drankje napraten.

  Voetbalschoenen zijn aan te raden. Voor verdere info kun je contact opnemen met Leo Levink of op het algemene email adres van LSV (team-voetbal@LSV-Lonneker.nl). Of komen gewoon op de donderdagavond.

  Walking voetbal wordt gespeeld met zelfde regels als in het voetbal. Aanvullend zijn er enkele regels:

  1. Rennen. Het rennen met en zonder bal is niet toegestaan. Rennen wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler is gaan rennen. 
  2. Sliding. Het maken van slidings is niet toegestaan. Een sliding wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler de sliding heeft ingezet. 
  3. Intrap en indribbel. Als de bal de zijlijn of achterlijn is gepasseerd wordt de bal met de voet weer het spel ingebracht. Dit kan door in te trappen of in te dribbelen. De tegenpartij dient een afstand van minimaal drie meter in acht nemen. 
  4. Aftrap. Het spel begint door middel van een aftrap in het midden van het speelveld. Ook na een doelpunt wordt het spel hervat door het nemen van een aftrap op die positie. 
  5. Buitenspel. Buitenspel is niet van toepassing op walking football. 
  6. Bal boven heuphoogte. De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. Een pass of schot boven heuphoogte wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler de bal heeft getrapt. 
  7. Vrije trappen en hoekschoppen. Een vrije trap is te allen tijde indirect. De tegenpartij dient een afstand van minimaal drie meter in acht nemen. Hoekschoppen worden genomen vanaf de hoekpunten door middel van een intrap of indribbel. Ook daarbij geldt dat de tegenstander minimaal drie meter afstand moet hebben van de bal. 
  8. Keepers. Er wordt zonder keepers gespeeld. 
  9. Lichamelijk contact. Lichamelijk contact is niet toegestaan. Een (schouder)duw of vasthouden wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de overtreding is begaan. 
  10. Scoren. Scoren vanaf eigen helft is niet toegestaan. Zodra een speler de bal vanaf eigen helft in het doel van de tegenstander trapt, wordt het spel hervat met indribbelen of intrappen vanaf de achterlijn.
  11. Doel. De doelen hebben bij voorkeur een afmeting van drie meter breed en één meter hoog. De vereniging kan gebruik maken van de bestaande mini-pupillendoeltjes. Er staan geen keepers op doel.
  12. Veldafmeting. De afmeting van het veld is 25 meter breed en 40 meter lang. Het speelveld kan groter gemaakt worden naarmate het aantal spelers toeneemt. Het speelveld kan worden gemarkeerd door pionnen. Een duidelijke middenlijn wordt aanbevolen, in verband met het niet mogen scoren vanaf de eigen helft.